FOTO

Här är vi – så fulla av liv

"Äldre men inte gammal" med fotografier av Evelina Carborn är en fotoutställning med 32 porträtt av kända och okända personer som just är äldre men samtidigt i allra högsta grad vitala huvudpersoner i sina liv.

Publicerad 25 oktober okt 2022
Utställningen “Äldre men inte gammal” innehåller 32 porträtt av svenskar som är just äldre men inte gamla, fotograferade av Evelina Carborn

Utställningen är en del av Alectas pågående arbete med att skapa en mer komplex och varierad bild av äldre i Sverige. Utställningen visas under hösten på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm och på Alectas sajt.

På utställningen invigningstalade bland andra medieprofilen Amelia Adamo om motståndet hon mötte när hon startade Magasinet M för kvinnor 50+ på 2000-talet. Anne Lagercrantz, divisionschef på Sveriges Television, menade att medierna har problem med att skildra människor som inte arbetar, inte bara äldre och att medierna fokuserar på elände, inte på lösningar. Ylva Thörn, vice ordförande i PRO, tycker att äldre ofta görs till offer istället för att belysa äldres situation och nya sorters identiteter.

Bildspel
+
-