FRISKVÅRD

Så laddar PRO-föreningarna inför dansveckan

Danskurser, seniordisco och nya samarbeten. Snart drar PRO:s nationella dansvecka igång och föreningar runtom i landet har redan börjat värma upp.

Publicerad 8 april apr 2024
PRO Ljungby arrangerar danskurser och stor tillställning. ”Vår förhoppning är att PRO:s Dansvecka ska få fler att börja dansa och att detta arrangemang har kommit för att stanna,” säger Christina Johansson, dansarrangör och styrelseordförande för PRO Ljungby. Foto: Privat

Vid månadsskiftet blir det inte bara sprakande Valborgsmässoeldar, utan även PRO-medlemmar, som dansar in vårens ankomst på olika håll i landet.
Den 29 april till 5 maj äger nämligen PRO:s nationella dansvecka rum – ett initiativ från styrelsen för att uppmuntra till mer dansaktivitet ute i föreningarna.

PRO:s nationella dansvecka - sänd bilder till oss från dansfesten!

Ska ni också anordna dans under PRO:s dansvecka den 29 april–5 maj? Skicka gärna in bilder från era dansevenemang till propensionaren@pro.se

Efter ett beslut av PRO:s styrelse drar ett nytt evenemang – dansveckan- igång i år. Dansveckan pågår mellan 29 april och 5 maj.

Tanken är bland annat att inspirera till dansaktiviteter ute i föreningarna, uppmuntra nya samarbeten och dansaktiviteter som redan finns.

Inga medel finns avsatta för föreningsbidrag till detta. Varje förening, samorganisation eller distrikt som vill hänga på initiativet gör det efter egna förutsättningar.

Genom en ändring i ordningslagen har kravet på danstillstånd nyligen avskaffats. Det innebär att danstillställningar som anordnas på platser som inte är offentliga, som barer, restauranger, klubbar, bygdegårdar och PRO-lokaler inte längre behöver tillstånd för att få anordnas.
Det räcker med muntlig information till polisen om var tillställningen ska ske samt när och hur många som väntas delta.

Mer information och inspiration inför veckan publiceras löpande på www.pro.se.
Här hittar ni också den nyskrivna, medryckande PRO-låten, som gör det svårt att still.

Kontakta gärna din förening för att höra vad de har på gång under dansveckan.

Källa: PRO

 

PRO Ljungby i Kronoberg, som brukar arrangera danskväll första onsdagen varje månad, är en av de föreningar som nu laddar intensivt inför veckan. Kravet på danstillstånd är numera borta, men föreningen har ändå försäkrat sig om godkännande från både polis och räddningstjänst för att den första maj anordna en stor danstillställning vid traktens hembygdsgård. Den stora dansdagen – som välkomnar alla pensionärer, inte bara PRO:s medlemmar – inleds dessutom med ett par timmars kurs i foxtrot och bugg med dansinstruktörer.
– Det är för att locka dem som kanske dansade som unga, men känner sig osäkra att börja dansa igen och behöver friska upp minnet, säger Christina Johansson, dansarrangör och styrelseordförande för PRO Ljungby, till PROpensionären.

+
-