ÅRETS JULKLAPP

Sticka vantarna Turkisk bris

Njut av livet, det är alldeles för kort för att stressa bort. Det skriver Lotta Lundin i inledningen till sin senaste bok Sticka fler vantar. Hemstickade plagg är dessutom utsedda till Årets julklapp. Vi lottar ut tre exemplar av Knitting Lottas nya bok.

Publicerad 17 november nov 2022
Turkisk bris. "Nu blommar det! Turkiska tulpaner på skört porslin lyfter fikat till en estetisk smakupplevelse. Samma blickfångande mönster på vantar sprider lika mycket glädje som värme omkring sig.", skriver Lotta Lundin.

Hon går också under namnet Knitting Lotta och har över 50 000 följare på Instagram.

Lotta Lundin.

Lottas följare vet att stickningen blev hennes räddning under utbrändheten. I den nya boken frågar hon sig hur man motar prestationsdjävulen i grind. ”Den frågan är jag inte ensam om att ställa. Vi är många trötta själar som hittat njutning i att sticka och kanske är det för att vi faktiskt presterar som det är den bästa terapin.”
Läsarna får förslag på vantar med minst sagt varierande motiv som fransk bulldogg, ananas, Greta Garbo och Turkisk bris. Inspirationen hämtar Lotta bland annat från sina två världar, kolonistugan i Stockholmstrakten och huset i Turkiet där hon tillbringar vintrarna.
”Det är lätt att förtrollas av det osmanska rikets mönster och smaker”, skriver Lotta och bjuder här nedan på ett mönster med turkiska tulpaner.

+
-