ODLING

Trädgårds­kalendern: Dags att planera för sommaren

Äntligen! Nu drar vi igång trädgårdsåret. Som vi har längtat … Här är massor av tips månad för månad för både balkong- och trädgårdsodlare. Njut av ditt gröna uteliv.

Publicerad 20 mars mar 2024
Tips! Gamla äggkartonger funkar bra att så i. Penséer och prydnadsgräs. Vanlig planteringsjord och vatten räcker för att få de små plantorna att blomma och utvecklas. Kombinera gärna med tåliga kryddor. Foto: Peter Carlsson/Blomsterfrämjandet

Nu är det dags för trädgården att vakna upp efter den långa vintern. Ligger snön fortfarande kvar där du bor? Ha tålamod. Avvakta med trädgårdsarbetet ett litet tag till. Ta det försiktigt och röj inte för mycket.

Sök tidningskruka på internet så får du många tips på hur du gör dem.

Fixa försådden

Nu kan du börja att förgro blommor, grönsaker och kryddor inomhus, antingen i miniväxthus eller i små krukor som du till exempel kan vika till själv av tidningspapper eller genom att använda gamla pappersförpackningar. Sätt fröna i jorden, ställ varmt och bevara fukten med hjälp av en plastpåse. När fröna har grott vill de stå svalare, annars blir plantorna för höga och klena.

+
-