Nyhet

PRO: ”57:ornas seger viktig för demokratin”

Ändringen av pensionsåldern och den orättvisa beskattningen som följde möttes av kraftiga protester – och det gav resultat. Pensionärer födda 1957 firar nu den första delsegern men ännu återstår frågor att lösa.

Publicerad 12 september sep 2023
Firade framgången för 57:orna. Birgitta Sevefjord, ordförande för Tantpatrullen var redo med segerplakatet. Ylva Thörn, vice ordförande i PRO, Hugh O´Brian, en av företrädarna bakom 1957:ornas protester och Eva Eriksson, SPF Seniorernas ordförande var några av talarna under manifestationen på Mynttorget i Stockholm. Foto: Anneli Nygårds.

Måndag den 11 september träffades några hundra personer födda år 1957 på Mynttorget, mellan Kungliga Slottet och Riksdagshuset i Stockholm. Det har dags att fira segern i skattefrågan och se till att löftet om rättvis skatt verkligen förverkligas. PRO var på plats, ledda av organisationens 1:e vice ordförande Ylva Thörn, som också frågades ut på scenen.

Manifestationen var arrangerad av medlemmar Facebook-gruppen Född 57 – Åldersdiskriminerad och Straffbeskattad av Riksdagen, som har mer än 6 000 medlemmar över hela landet.

Bildspel
+
-