Nyhet

10 000 underskrifter på en vecka

Nära tiotusen digitala namnunderskrifter på en vecka för höjd allmän pension, konstaterar PRO:s samhällspolitiska chef Marie Näslund. Och nu höjs tempot när föreningarna också drar igång sina insamlingar.

Publicerad 31 mars mar 2022
- Min förhoppning är att PRO:s medlemmar både ska prata med vänner och familj och gå ut och manifestera för högre allmän pension , säger PRO:s samhällspolitiska chef Marie Näslund. Foto: Anneli Nygårds

– Jag hoppas väldigt många PRO:are känner ett engagemang för högre allmänna pensioner och att de ska hjälpa till att sprida ordet om namninsamlingen, säger Marie Näslund.
Namninsamlingen som PROpensionären tidigare skrivit om är bara början på PRO:s pensionskampanj. Den pågår till 31 augusti. Ett av målen är att nå morgondagens pensionärer:
– Min förhoppning är att PRO:s medlemmar både ska prata med vänner och familj och gå ut och manifestera för högre allmän pension på gator och torg, säger hon.
PRO har länge arbetat för att förbättra de ekonomiska villkoren för de mest utsatta pensionärerna. Gruppen organisationen särskilt vill lyfta är kvinnor som i dagsläget får i genomsnitt 11 900 kronor före skatt. PRO vill att alla ska ha minst 60 procent av slutlönen i allmän pension.
Namnlistorna mejlades ut till föreningarna runt om i landet i tisdags, med det interna informationsutskicket PRO informerar, men finns också att ladda ner på PRO:s intranät.

Här hittar du namninsamlingen: Höj den allmänna pensionen!

+
-