Skriva

Författardrömmen blev sann efter 65

Drömmer du om att skriva en bok? Sätt i gång! PRO:aren Rose-Marie Ingeland är en av de som debuterat efter pensionen.

Publicerad 11 februari feb 2022
Två böcker hittills har Rose-Marie Ingeland gett ut. Foto: Stefan Åhbeck

Redan som barn skrev hon mycket, Rose-Marie Ingeland från Järna. Texter publicerades i länstidningen och många sagor har under livet tecknats ned till barn och barnbarn. Ändå fick idén om utgivning inte riktigt fäste förrän efter pensionen, när hon avslutat ett långt yrkesliv som specialpedagog.

– Folk kände till att jag skrev och alla frågade mig om jag inte skulle ge ut en bok snart. ’Ja, sa jag, kanske snart, när jag är pensionär’. Innan hade jag så mycket annat att göra, berättar Rose-Marie Ingeland, som är 70 och medlem i PRO Järna-Vårdinge.

+
-