Nyhet

Hjälp Ukraina – ditt stöd betyder så mycket

Drygt 126 000 kronor. Så mycket har PRO-distrikt, föreningar och enskilda medlemmar hittills samlat ihop som stöd till de äldre i det krigsdrabbade Ukraina.

Publicerad 3 november nov 2022
PRO:s insamling för de många hjälpbehövande äldre i Ukraina fortsätter. Läs här hur du kan stödja arbetet. Foto: Help Age International

I våras tog PRO Global initiativ till en Ukraina-insamling, för att stötta de äldre som är kvar i landet och som nu lever under svåra förhållanden. PRO Global, en konceptförening som arbetar för att bidra till att förbättra den växande äldre befolkningens situation i världen, kontaktade PRO Stockholms län för att få praktisk hjälp med insamlingen. Distributionen av pengarna görs i samarbete med Help Age International, en organisation som stöds av både FN och Sida och som PRO är medlem i.

– Stort tack till alla som bidragit. Hjälpen är verkligen välkommen och gör stor skillnad, säger Orla Murphy, kontaktperson på Help Age International, organisationen som stödjer äldreorganisationer i Ukraina, varav PRO:s systerorganisation Tyrbota är en.

+
-