KONSUMENTRÄTT

”Lurad av försäljare – fick pengar tillbaka med konsumentvägledarens hjälp”

”Nu är PRO tillsammans med flera andra pensionärs- och funktionsrättsorganisationer med och startar ett nytt projekt i konsumenträtt som Sveriges konsumenter står bakom med stöd av Allmänna arvsfonden.”

Publicerad 14 november nov 2023
Kristina Samuelsson säger att det kändes som om 100 kilo släppte från hennes axlar när hon fick hjälp av konsumentvägledningen som PRO varit med om att starta. Foto: Henrik Mill

)Uppdaterad) I somras blev Kristina Samuelsson, 74, i Västerås uppringd av en vänlig kvinna som erbjöd mobilabonnemang med pensionärsrabatt.
– När jag frågade om hon ringde från Telenor där jag har mitt mobilabonnemang svarade hon ja, berättar Kristina, men det var inte sant, hon ljög rätt upp och ner. Hon ringde från en annan mobiloperatör.

Kristina Samuelsson sa tydligt att hon inte ville byta operatör och ändra sitt autogiro och försäljaren lovade att ”allt skulle rulla på som vanligt”.
– Jag blev också utlovad en ”present” och den kom mycket riktigt några dagar senare. Förutom några nyckelringar kopplade till en säkerhetstjänst som jag inte hade bett om, låg det också ett simkort i lådan. Jag ringde upp försäljaren som sa att det inte var något jag behövde bry mig om, det var bara utifall jag skulle behöva det i nödfall.
Men Kristina tyckte inte att det kändes bra och efter knappt två veckor hade hon ångrat sig och ville säga upp det rabatterade abonnemanget.
Kristina ringde upp försäljaren igen, som vid ett tidigare samtal hade sagt att hon var hennes personliga kontaktperson och att Kristina alltid kunde ringa direkt till henne och på så sätt slippa telefonkön till kundservice.
Men den här gången var hon inte lika trevlig. Kristina upplevde att försäljaren var väldigt arrogant och hon sa att det inte gick att säga upp abonnemanget.
– Då skrev jag ett sms och åberopade min ångerrätt, berättar Kristina.

+
-