Nyhet

”Pensionen måste gå att leva på”

På fredagen gästades PRO:s kongress av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Han fick, inte oväntat, applåder av ombuden när han sade att hans ambition är att höja pensionerna. Även moderatledaren Ulf Kristersson skickade en hälsning, via videolänk.

Publicerad 17 juni jun 2022
– Vi får se efter valet, om pensionsgruppen är det smartaste sättet att behandla pensionsfrågorna på, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Foto: Anneli Nygårds

PROpensionären intervjuade socialdemokraten Ardalan Shekarabi i slutet av 2019, då han nyligen tillträtt som socialförsäkringsminister. Han efterlyste då en bredare och mer publik debatt om pensionerna, en önskan som den senaste tiden uppfyllts med råge. Partierna har i det närmaste tävlat om att lägga fram förslag om hur pensionerna ska kunna höjas.

– Ja, jag är verkligen glad att frågan har kommit upp på den politiska dagordningen, och där vill jag tacka PRO och de andra pensionärsorganisationerna för det arbete de lagt ner i den processen, genom att driva sina krav, säger Ardalan Shekarabi till PROpensionären.

+
-