GOLF

De startade en egen förening inom PRO

En konceptförening är när människor samlas kring ett intresse och bildar en förening. Det kan vara kultur, sport eller något annat. Den senaste i raden är PRO Golf i Uppsala län. Totalt finns det 18 konceptföreningar inom PRO.

Publicerad 9 juni jun 2022
PRO Golf i Uppsala län. Från vänster Manjit Babra, Monica Hammarberg, Johnny Andersson och Reine Sjödin på premiärrundan. Foto: Micke Lundström

Idén hade funnits länge, men ingenting hände förrän kanslisten Helena Ernlund-Evestam på distriktet tog tag i saken och på eget initiativ skickade ut en fråga till medlemmarna i PRO Uppsala län om de skulle vara intresserade av att gå med i en intresseförening som PRO Golf.
– Responsen överträffade förväntningarna, berättar Åke Swahn som blev vald till föreningens ordförande, och som har varit aktiv inom distriktet i många år.
50 svarade ja, varav 7 kunde tänka sig att vara med i styrelsen.
27 personer samlades i kommunens lokal på Storgatan i Uppsala för att vara med när PRO Golf skulle bildas – både de som redan var medlemmar i PRO och andra som var nyfikna men ännu inte blivit medlemmar. Den äldsta deltagaren var Ella, 95.

Bildspel
+
-