RESOR

Ett omtumlande och vackert Irland

Häng med i text och bild på en resa på egen hand längs ”Irelands Ancient East” – mot Nordirland och Belfast. Färden börjar i vilda Wicklow, nära Dublin.

Publicerad 25 september sep 2023
Strangford är en mysig by vid innanhavet med samma namn. Här finns tre riktigt bra krogar och The Cuan – ett bed-and-breakfast som ger mersmak. Restaurangen ligger en trappa ner. Vandringen till Powerscourt och Irlands högsta vattenfall bjuder på vild natur och ett nätverk av slingrande stigar. Foto: Cenneth Sparby

Från flygplatsen tar det inte mer än drygt en timme med hyrbil att nå bergen i nationalparken Wicklow. Den här resan gör du alltså inte med PROmedlemsresor eller någon annan arrangör, utan är bara ett förslag på en trevlig rutt som du kan göra på egen hand om du har möjlighet till det.

Vägen leder genom en grönskande landskapsidyll med böljande betesmarker, stengärdesgårdar och vidsträckta skogsområden. På håll ser de betande fåren längs sluttningarna mer ut som små gråvita ulltussar, i skarp kontrast till den frodiga växtligheten.

Bildspel
+
-