Ordförande

Det känns som en rivstart

Utan att på något sätt hävda att jag är varm i mina nya PRO-kläder så vill jag ändå berätta för er PRO-vänner att uppdraget som ordförande för vår fina organisation är i gång, och det känns som en rivstart.

Jag har fysiskt hunnit träffa rätt många av er redan nu. Dalarnas fina arrangemang med pensionärsdans under dansbandsveckan i Malung fick jag möjlighet att besöka. Det var onekligen en härlig syn att träffa och se alla dansanta i närmare 30 graders värme.
I Norrtälje fick jag vara med om en valdebatt i en välordnad lokal i den vackra Socitetsparken. Sedan blev det dags att åka till Dalarna igen för att medverka på PRO:s 80-årsfirande. Ett firande som var oerhört välplanerat i Säters härliga folkpark Säterdalen.
Även Skaraborg och Falköping fick ett besök i samband med uppmärksammandet av PRO:s 80-åriga arbete för pensionärers bästa. Jag har också hunnit med ett besök i Kungsgårdens förening som firade sina 70 år med sång, underhållning och god mat i Sandviken.

Den nytillträdda Styrelsen för PRO:s riksorganisation, och styrelsens arbetsutskott, har haft planering och utbyte av kunskaper och information med personal på kansliet i Stockholm. Jag har också hunnit med ett femtontal intervjuer i olika tidningar, radio och TV och ett par debatter.
I skrivande stund är valspurten inne i sin slutfas. Vi vet ännu inget om utgången i våra kommuner, regioner och nationellt. Visst hade vi i PRO kunnat önska att debatten nationellt hade handlat mer om tänders naturliga plats i kroppen, även kostnadsmässigt.
Att en höjning av allmänpensionen utlovats och att kvaliteten på äldreomsorg och äldres skäliga levnadsvillkor hade varit mer i fokus.
Men med det sagt, oavsett vilka löften som ställts ut, ska vi även efter valet fortsätta att ligga på. Både lokalt i våra kommuner, regionalt och nationellt.
För sammantaget blir min övertygelse att PRO är en i högsta grad vital och relevant organisation som spelar, och kommer att fortsätta spela, en stor och viktig roll i samhällsdebatten. ●

+
-