Ordförande

Ny på uppdraget

PRO-Vänner, jag är så stolt och omtumlad över att ha fått förtroendet som PRO:s ordförande och jag lovar att göra mitt bästa i det nya uppdraget.

I botten är jag förskollärare och blev tidigt rektor för ett antal skolor och förskolor. Jag är född i ett arbetarhem i Marmaverken och bor idag med min man i Söderhamn men tillbringar mycket tid i vår stuga i skärgården.
Jag har två vuxna döttrar i Skåne och Stockholm och där finns också tre underbara barnbarn. När kalendern medger så är mina intressen stugan, trädgård, böcker och resor – att möta nya människor gör mig glad.
När jag tidigare fått frågan om vad jag vill göra när jag slutar i riksdagen så har jag sagt att jag skulle vilja vara ordförande för PRO. Med en pappa som bland annat varit ordförande i PRO, en morbror som varit reseledare och med många vänner som är medlemmar, så har PRO funnits nära mig i många år.
Självklart är den intressepolitiska delen med att arbeta för våra villkor som pensionärer viktig; med allt från pensioner, tillgång till kontanter och en värdig och högkvalitativ vård- och omsorg. Där behöver vi fortsätta arbetet men också utveckla det. Att höja garantipensionen för de sämst ställda är något som måste ske. Men inkomstpensionen måste också höjas. Därför måste inbetalningarna till pensionssystemet öka.

Den sociala uppgiften med alla goda aktiviteter som sker runt om i vårt land är också något som våra föreningar gör bra. Men kanske kan det utvecklas om vi tänker på att vara relevanta för olika åldrar och olika grupper.
PRO:s fina förmåner som förhandlats fram för oss medlemmar är jag övertygad om kan utvecklas ännu mera.
Utan att rangordna mellan intressepolitik, aktiviteter och förmåner så har de tre delarna en gemensam nämnare och det är antalet medlemmar.
I arbetet framöver så ser jag rekrytering som vår kanske viktigaste uppgift. Där, mina vänner, är jag taggad.
Avslutningsvis så har nog mitt förra uppdrag som förste vice talman och därmed partipolitiskt neutral – rustat mig väl för rollen som ordförande för PRO.
Stort tack till er alla för stöd och hejarop, det värmer!
Stort tack även till Christina Tallberg – vi hörs, Christina!
Med allt det sagt, det är inte JAG som ska göra allt ovan. Det är VI. Laget är alltid viktigare än jaget och tillsammans så utvecklar vi det som är bra till något större och bättre.
Nu kör vi!

+
-