Ordförande

PRO:s krav får gehör

Pensionsgruppen lyssnar på oss! Vid ett flertal tillfällen har jag och andra framfört till de som bestämmer att eftersom pensionssystemet har en broms (som slagit till tre gånger) så måste vi få en gas! När det går bra för Sverige ska vi pensionärer också få del av kakan. Nu har regeringen tillsatt en utredning om detta. De har nio månader på sig innan leverans och alla partier är positiva.
Dessutom har vi i PRO framfört att pensionssystemet behöver stärkas. I dagsläget betalas 17,21 procent in till AP-fonderna men vi säger minst 18,5 procent. Då säger regeringen att även detta är bra och måste utredas först. Den utredningen har ett år på sig till leverans.
Idag skvalpar 2 000 miljarder i AP-fonderna så det finns pengar. Jag påpekade detta i Aftonbladet när vi fick beskedet.

Apropå det, PRO är ofta med i medierna! PRO Stockholms ordförande Curre Hansson i Aftonbladet om bedrägerier, vi var i Privata Affärer om pensionsgruppen och vår påverkan, PRO:s sakunninga Joel Stade berättar om vad man ska tänka på när pensionen närmar sig i Expressen, GT och Kvällsposten.
Joel var även med i TV4 om utredningarna om pensionssystemet och jag var med i TV4 om PRO:s undersökning om äldreomsorgen. Dessutom har vi haft massor av debattartiklar i olika tidningar, till exempel i Kollega, fackförbundet Unionens tidning, om att högre pension borde engagera facket.
En debatt jag vill nämna speciellt är EU-förslaget om att vi äldre ska testas för körkort med jämna mellanrum. Vilken åldersdiskriminering! Och när Ikea sände sin reklam om en äldre dam som spillde kaffe på sig så fick de ändra sig efter kritik från oss och plocka bort den sekvensen.
Upp till kamp mot åldersdiskriminering!

+
-