Ordförande

Tid för årsmöten

Det har varit tid för årsmöten. Många av er förtroendevalda i PRO har jobbat hårt. Jag har haft förmånen att närvara på några årsmöten, och ofta valts till mötesordförande. Vilken kraft ni visar. Tack till alla distrikt och föreningar jag fått besöka.

PRO Folkhögskola har också haft öppet hus där jag och förbundssekreterare Johanna Hållén fick möjlighet att delta en hel dag. Vi fick även vara med på några lektioner och jag erkänner: jag hade kunnat fortsätta hur länge som helst! En lektion i nutida konsthistoria, en mattelektion om noll som jag aldrig tidigare har upplevt och en geografilektion där vi med digital hjälp i realtid kunde vandra på gatorna i olika städer i världen.

Vi inom PRO har även träffat justitieminister Gunnar Strömmer (M) och äldreminister Anna Tenje (M). Vi fick gott om tid att berätta om bedrägerier mot äldre. Gunnar Strömmer beslöt vid sittande bord att han bjuder in polis, banker – och oss förstås – i augusti för att tillsammans göra vad som går för att få stopp på bedrägerierna.
PRO fick därutöver egen tid med Anna Tenje där vi överlämnade vår namninsamling om krav på ökad pension. Hon gav inga löften men vi framförde i alla fall behovet av en gas i pensionssystemet.
Vidare har Folksam haft sin stämma där jag var ombud. Stämman lyfte bland annat den nya möjligheten att alla som har hemförsäkring i Folksam genom PRO får fem timmar gratis juridisk rådgivning per år. Jag ringde direkt och ändrade min hemförsäkring och då blev den dessutom 800 kronor billigare per år!

+
-