Guide

”Min träning blir ännu roligare”

PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén gillar att röra på sig. Hon skaffade sig sin första enkla träningsklocka redan för åtta, nio år sedan och i julas bytte hon upp sig till en Garmin 245 Music. – Jag använder en smartklocka för att min träning ska bli ännu roligare, säger Johanna Hållén.

Publicerad 18 maj maj 2022
Det bästa med min smartklocka är att den är enkel att använda, säger Johanna Hållén. Foto: Anneli Nygårds

Hon är en ganska vanlig motionär, med undantaget att hon springer maraton ibland. Senast var det i Malaga hösten 2021. Sedan hon var liten har hon gillat att träna; barngympa, Idlaflickorna och många år på Friskis & svettis. Det intresset har hon fört över på sina barn, hon berättar att när de var små fick de cykla bredvid henne när hon var ute och sprang.
– Min dotter, som man väl kan kalla elitmotionär numera, har en träningsklocka med musik i så jag bestämde mig för att skaffa en likadan, men också med baktanken att då skulle jag kunna fråga henne om råd, säger Johanna.
Hon är ganska selektiv och började med att bara använda de funktioner hon behöver.

Johannas klocka Garmin Forerunner 245 Music kostar, när detta skrivs, 2 290 kr. Den är en av de 10 mest populära produkterna i kategorin ”pulsklockor och sportklockor” på prisjakt.nu. Foto: Anneli Nygårds

Johanna berättar att det roligaste med klockan är att hon är med i en så kallad community av motionärer genom att hon har laddat ner appen Strava. I appen kan medlemmarna i gruppen chatta och peppa varandra.
– Där kan jag se hur långt mina kompisar har sprungit, jag får tips om fina rundor och cykelturer genom att de lägger ut kartor på var de har varit och det hjälper mig att variera mig, det är jättekul, säger Johanna.

+
-