Matpriser

Coop-chef: ”Förvänta er inte stora prissänkningar”

Några större prissänkningar på mat är inte att vänta i närtid, enligt Håkan Andersson, kommunikationschef vid Coop. Ica lovar i sin tur att satsa en miljard kronor på prissänkningar. Något som dock inte imponerar på Ola Nilsson, sakkunnig i konsumentpolitik vid PRO. 

Publicerad 14 februari feb 2024
Priserna på många varor i matbutikerna har stigit på nytt i år, trots dämpad inflation. Foto: Anneli Nygårds

Socker, olivolja, frukt och falukorv är några av de varor som den senaste tiden kan ha gröpt hål i plånboken hos många pensionärer på grund av stigande priser. Trots att inflationen är på väg ned och råvarupriserna sjunker steg priset på mat oväntat mycket igen i januari, till en årstakt på drygt 4 procent. Tidigare i år visade PRO:s prisundersökning att maten blivit 27 procent dyrare på två år, och att prisökningarna, som slår hårt mot pensionärer, förmodligen kommer fortsätta https://propensionaren.se/rekorddyr-mat-blir-annu-dyrare/

Ica-gruppen gick nyligen ut med löftet om att lägga en miljard kronor på att sänka sina matpriser. Detta genom att först investera i sänkta matpriser för handlarna, vilket uppges leda till prissänkningar för kunderna från och med mars.

+
-