PRO

PRO riks stöttar äldre i Ukraina

Människor flyr fortfarande för sina liv i Ukraina när jag skriver detta, i början av april. Det är främst kvinnor och barn, och de som kommer till Sverige ska vi som är medlemmar i PRO välkomma på bästa sätt.

Vi kan vara extra mor- och farföräldrar, medverka i språkkaféer i samarbete med ABF och annan verksamhet. De som är mest drabbade är annars de äldre som finns kvar i de krigshärjade områdena och bland ruinerna. Mina ögon tåras när jag tar del av detta lidande.

Ukrainasolrosen från PRO Lindesberg.

PRO har en systerorganisation i Ukraina, Tyrbota, som vi försöker stödja på bästa sätt via Help Age International. PRO riksorganisations styrelse har beslutat att anslå 80 000 kronor. Det är många PRO-distrikt, föreningar och enskilda medlemmar som också ger ekonomiska bidrag.
På PRO Lindesbergs årsmöte fick jag en ”Ukrainasolros” som kassören hade virkat, sedan dess bär jag den på mig. Jag hoppas att kriget är slut när ni läser detta nummer av tidningen. Det behövs mycket hjälp också för att bygga upp allt som har förstörts och även sjukvårdsinsatser m.m.

+
-