BOKUTLOTTNING

Supertrendigt med gröt hela dagen

Havregrynsgröt med lingon och mjölk? Glöm det. Testa olika gryner och toppa med färska bär och hackade nötter. Tänk att gröt är mycket mer än bara frukost; det är helglunch och bjudmiddag och efterrätt också. Gröten trendar!

Publicerad 3 februari feb 2025
Vågar du variera gröten? I boken "Gröt - Frukost, Savoury, Sött" får du tips och inspiration. Foto: Lennart Weibull

Vallmogröt med lemoncurdyoghurt & mandelcrunch

Vallmo och citron är en klassisk kombo i kakor. Rostade vallmofrön kokas med hirs till en mjuk och snäll gröt. Lemoncurd och mandelcrunch gör nästan det här till en efterrättsgröt, men med yoghurt och blåbär är den perfekt till frukost.

15 minuter
1 PORTION (4 portioner)
3 msk (1 ¾ dl) hirs
2  ½ dl (8 dl) havremjölk
1 msk (4 msk) rostade
vallmofrön
1 krm (4 krm) salt
1 tsk (4 tsk) finriven citronzest

+
-