Musik

Jazzfestival med legendarer och unga stjärnskott

Under tio dagar, med start den 13 oktober, marineras Stockholm i det bästa av svensk och internationell jazz för alla åldrar. Årets jazzfest rivstartar med en hyllningskonsert till e.s.t – Esbjörns Svensson Trio - och avslutar med basisten Avishai Cohen, soulsångerskan Leela James och den moderna jazzharpans hetaste namn Brandee Younger. 

Publicerad 11 oktober okt 2023
Carin Lundin & Ronnie Gardiner Quartet_uppträder under jazzfestivalen i Stockholm. Fotograf: Amun Re

– Uppslutningen bakom Stockholm Jazz Festival detta år är fantastiskt. Att ha strax under 300 jazzkonserter under tio dagar visar på att jazzscenen i Stockholm är alive and kicking, säger Eric Birath, festivalchef för Stockholm Jazz Festival och fortsätter:
– Årets program har en exklusiv blandning av jazzikoner och unga stjärnskott som tänjer jazzen från fritt till traditionellt, solo till storband. Det är extra roligt att vi har många fina konserter för de allra yngsta.

Andra artister är bland andra Rigmor Gustafsson, Jasmine Myra, Clayton Hamilton Jazz Orchestra och Joy Spring med Ellen Kraft. Foto: Joel Nilsson, Emily Dennison, Luis Andrew

För dem som har varit med ett tag finns också mycket att hämta. Vad sägs om Joy Spring den 13 oktober kl. 19 på Musikvalvet Baggen, Bengt Berger Cool Funeral Beer den 14 oktober kl. 15 på BAS i Bandhagen, Swing & Sweet Five, föreningen Klassisk jazz spelar klassisk jazz, skön dixieland, swing och blues den 15 oktober kl. 12 på Orangeriet, och samma dag South Station Stompers kl. 14 på Lilla Wien samt Carin Lundin & Ronnier Gardiner Quartet kl. 18.30 på Vallentuna kulturhus och Peter Asplund Aspiration med Lars Jansson kl. 20 på Scalateatern, för att nämna några.

+
-