Ordförande

Alla kan bidra till ett bättre samhälle

Vad händer i vårt samhälle just nu? Vi har dyrtider med mat och boende, inkomstpensionen ökar med endast 1 procent under 2024, respektavståndet mellan garantipensionerna och inkomstpensionärer minskar rejält. Till det ska läggas bedrägerier som blir fler och fler mot oss äldre. Vi behöver vaccinera oss igen mot covid och mot influensa.
Fängelsestraffen för brottslingar ökas på men yngre och yngre luras in i ett farligt beteende, många grubblar över sprängningar och skjutningar, hur får vi stopp på allt? Var finns demokrati, respekt och sammanhållning i vårt samhälle?
I skrivande stund tar PRO tillsammans med ABF och Tankesmedjan Tiden fram ett förslag till studiecirkel som belyser allt detta? Vad ser vi behöver göras?
Hur kan vi hjälpa till? För jag tror att vi alla måste bidra för att få samhället på rätt köl igen, var och en på det vis man kan.
Nån kan behöva en farfar som hämtar på skolan och följer med till fritids, nån behöver en mormor att prata med, en äldre person uppskattar när nån läser tidningen högt och så vidare. Det finns massor med behov därute!

Årets PRO-prisundersökning blir offentlig nästa år, medarbetarna på kansliet i Stockholm knappar in alla resultat just nu.
Ola Nilsson, PRO:s sakkunnige inom konsumentfrågor, har hand om prisundersökningen. Han och jag har träffat Coop:s ledning och pratat om prisundersökningen. Det var ett mycket positivt möte och jag kan lova att vi alla lärde oss mycket av att träffas. Vi beslutade att ses nån gång varje år och resonera igenom hur både de och vi kan bli bättre. Nu bokar vi in de andra stora handlarna också.
PROvetarnas riksfinal har avgjorts, De fem bästa lagen i Sverige svarade på en mängd frågor, den ena svårare än den andra. Grattis till PRO Torvalla som tog hem pokalen och grattis till er andra fyra lag, otroligt vilken kunskap ni besitter! Se sidan 44.

+
-