Ordförande

Ett stort tack till er alla i PRO

Kära PRO-medlemmar! Det här är min 62:a krönika i PROpensionären, och min sista som PRO:s ordförande.

Som många av er vet avgår jag som ordförande vid kongressen. Jag önskar den nya ordförande som väljs all framgång i sitt uppdrag.
Det är ett fantastiskt uppdrag att vara ordförande i PRO. Det ska medges att det också har fodrat mycket arbete och även hanterandet av mycket svåra frågor. I detta arbete har jag haft värdefullt stöd av styrelsen och anställda på kansliet. Jag har även känt stort stöd från de många medlemmar och förtroendevalda som jag under årens lopp har mött i olika PRO-sammanhang. Jag är mycket imponerad av det stora engagemang som finns i PRO, en verklig folkrörelse av bästa sort.

Vi har upplevt den mest smärtsamma tiden i PRO:s historia, pandemin, när vi plötsligt fick stänga ner så gott som alla våra aktiviteter. Alltför många har känt stor ensamhet. Många av oss har därutöver mist nära och kära och många i PRO har avlidit till följd av covid-19. En av dem är min företrädare som ordförande, Curt Persson.
Jag är imponerad över hur snabbt vi i PRO ställde om till digitala möten och träffar. Nu kan vi träffas fysiskt igen, och dels välkomna våra medlemmar tillbaka, dels välkomna nya medlemmar. Under valrörelsen ska vi aktivt föra fram våra krav om pensionerna (skriv gärna under vår namninsamling), hög kvalitet i äldreomsorgen i hela landet samt ett högkostnadsskydd i tandvården som liknar sjukvårdens.

+
-