POLITIK

PRO:s ordförande: ”Jag saknar satsningar på äldre”

På förmiddagen den 14 oktober höll de partier som utgör det nya regeringsunderlaget en pressträff om vilken politik de vill föra under de kommande fyra åren. – De sa så gott som ingenting om äldre, det är bedrövligt, konstaterar PRO:s ordförande Åsa Lindestam.

Publicerad 14 oktober okt 2022
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD), Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M), Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L) efter gemensam pressträff om regeringsbildningen. PRO:s ordförande Åsa Lindestam är kritisk och efterlyser äldresatsningar. Foto: Jonas Ekströmer/ TT och Anneli Nygårds

Åsa Lindestam är kritisk till inriktningen på den politik som de fyra partier som ingår i regeringsunderlaget – M, SD, KD och L – gav uttryck för under sin gemensamma presskonferens.

– Inte med ett enda ord berörde partiledarna pensionerna, trots att det i dessa dyrtider är mer aktuellt och nödvändigt än någonsin att höja den allmänna pensionen, säger Åsa Lindestam, ordförande för Pensionärernas riksorganisation, PRO.
Åsa Lindestam konstaterar också att trots de brister som påvisades inom äldreomsorgen i samband med coronapandemin nämndes inget om kommande reformer eller resurstilldelning på det området.

+
-