BOKUTLOTTNING

Alltid så gott med en sallad

Här får du smaka på några enkla, goda, dessutom mättande sallader... plus en fräsch salladscocktail som med fördel kan serveras antingen som förrätt och till grillat. Vi lottar ut tre exemplar av boken

Publicerad 7 maj maj 2025
Vad sägs om en sallad med flankstek och en förrätt med vattenmelon? Foto: Lena Djuphammar

Tagliata på flankstek

4 portioner
600 g flankstek
Svartpeppar från kvarn
Salt
30 g pinjenötter
65 g ruccola
10 småtomater
2 msk olivolja
1 msk vi balsamvinäger
50 g parmesan

GÖR SÅ HÄR
1. Låt köttet bli rumstempererat. Peppra och salta. Stek eller grilla köttet några minuter på varje sida. Innertemperaturen ska vara 56–58 grader. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det i ca 1 cm tjocka skivor. Viktigt! Skär steken tvärs över muskelfibrerna.
2. Rosta pinjenötterna snabbt i en torr stekpanna. Sprid ut ruccola och tomater på ett serveringsfat.
3. Lägg på kött och ringla över olivolja och balsam-vinäger. Avsluta med rostade pinjenötter och hyvla över parmesan.

+
-