FIKA

Bjud på söndags­fika de luxe

Bjud dina älsklingar på en no bake cheesecake, bountybollar med kokos eller en smördegstårta till söndagsfikat. Vad kan vara bättre nu när novembermörkret faller på än att njuta av snabba, enkla – och alldeles utsökta bakverk!

Publicerad 16 november nov 2023
Mums! Syrliga och fräscha smaker, citron med den både lite salta och söta färskostblandningen är en tiopoängare. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Citroncheesecake

10 bitar
15 digestivekex
75 g smör
600 g färskost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 citron
4 dl vispgrädde
1  ½ dl lemon curd

Gör så här
1. Krossa kexen i en mixer och smält smöret. Blanda kex och smör ordentligt.
2. Täck botten på en springform (27 cm i diameter) med bakplåtspapper. Pressa ut kexblandningen i ett jämnt lager i formen. Ställ in i kylen.
3. Vispa färskosten med elvisp tills den blir len och fluffig. Vispa försiktigt i florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft tills det precis blan­dats samman.
4. Vispa grädden i en separat skål till hårda toppar och blanda ner i färskosten. Rör om försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
5. Häll fyllningen i formen, täck över och låt stå i ky­len i minst 6 timmar eller över natten. Bred lemon curden i ett jämnt lager över cheesecaken.

+
-