FIKA

Bjud på söndags­fika de luxe

Bjud dina älsklingar på en no bake cheesecake, bountybollar med kokos eller en smördegstårta till söndagsfikat. Vad kan vara bättre än att njuta av snabba, enkla – och alldeles utsökta bakverk!

Publicerad 16 november nov 2023
Mums! Syrliga och fräscha smaker, citron med den både lite salta och söta färskostblandningen är en tiopoängare. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Citroncheesecake

10 bitar
15 digestivekex
75 g smör
600 g färskost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 citron
4 dl vispgrädde
1  ½ dl lemon curd

Gör så här
1. Krossa kexen i en mixer och smält smöret. Blanda kex och smör ordentligt.
2. Täck botten på en springform (27 cm i diameter) med bakplåtspapper. Pressa ut kexblandningen i ett jämnt lager i formen. Ställ in i kylen.
3. Vispa färskosten med elvisp tills den blir len och fluffig. Vispa försiktigt i florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft tills det precis blan­dats samman.
4. Vispa grädden i en separat skål till hårda toppar och blanda ner i färskosten. Rör om försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
5. Häll fyllningen i formen, täck över och låt stå i ky­len i minst 6 timmar eller över natten. Bred lemon curden i ett jämnt lager över cheesecaken.

+
-