INSÄNDARE

Vad är min gamla Mad-tidning värd?

Hej! Jag har tidningen MAD nr 8 december 1993. Vet du vad den är värd? Hälsningar, Lars-Olof, Nynäshamn

Publicerad 13 februari feb 2023
MAD nr 8 december 1993
Hela tidningsomslaget av MAD nr 8 1993.

SVAR: Hej Lars-Olof, kul att du hör av dig om Mad, som jag nämnde i samband med min ledare i PROpensionären nr 8/2022.
Jag är ju visserligen ingen expert på att värdera serietidningar, men när jag googlar lite snabbt hittar jag två poster på Bokbörsen, där just det numret bjuds ut för 26 respektive 30 kronor. Så dessvärre tror jag inte att det finns någon samlare som är beredd att betala några större summor för din tidning.
Noterar också att tidningen kostade 25 kronor att köpa när den gavs ut, så i det här fallet får andrahandsvärdet sägas vara tämligen lågt – med reservation för att det exemplar som bjuds ut för 30 kronor ser lite skadat ut på bilden på Bokbörsen.
Generellt sett är serietidningar som är utgivna efter 1970 sällan riktigt värdefulla, något som Lotta Reberg konstaterar i sin artikel i ämnet i PROpensionären nr 8/2022.
Mvh, Åke Persson, chefredaktör

Läs också: Han har flest Fantomen i Sverige

+
-