Mat & Recept

Varma och kalla dipp och röror

Siri Barje älskar att bjuda folk på middag med goda aptitretare som går att äta med en hand. Här bjuder hon på några av sina favoritsnacks ur sin nya bok fullmatad med recept på dipp & röror.

Publicerad
idag
Vad sägs om saltad gurka med färskost och egyptiskt strössel? Detta och fler recept finns i boken Snacks. Foto: Roland Persson

Saltad gurka med färskost & dukkah

Prova den här, supergod och enkel snacks. Du kan byta ut färskosten mot crème fraiche eller yoghurt, men då blir det lite rinnigare. Dukkah är ett egyptiskt strössel som du kan ha på allt.

  • 1 smal gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 d färskost

    Dukkah

  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 msk timjan
  • 2 tsk korianderfrön
  • 2 tsk spiskumminfrön
  • salt

GÖR SÅ HÄR:
1. Dela gurkan på längden och skär i ojämna, lite större bitar.
2. Lägg i en bunke och häll på saltet. Krama med lätt hand i saltet och låt stå minst 10 minuter. Rör om då och då.

+
-