Sex & Relationer

Hur får jag nya vänner?

Jag skulle behöva få lite tips om hur man kan få nya vänner i min ålder. Jag är en kvinna på 78 år och blev änka för några år sedan. I början var jag bedövad av sorg och saknad och ville inte ha kontakt med andra än den närmaste familjen. Jag och maken hade alltid gjort allting tillsammans och jag hade inget behov av några väninnor. Vi hade några par vi umgicks med, men efter min makes död hör de inte av sig. Det är precis som att man måste vara jämna par för att ha trevligt?
Jag känner mig nu väldigt ensam och inte har det blivit bättre i dessa coronatider.

SVAR: Tack för ditt brev! Jag förstår så väl. Har man levt många år tillsammans så blir det tomt när den ena går bort.
Men även om pandemin ställt till det för oss, som gör att vi måste vara mycket försiktiga med nya bekantskaper, med tanke på smittrisken, så är det inte hopplöst. Vi får söka nya möjligheter till kontakt.
PROpensionären har tillsvidare upphört med kontaktannonser, men ett förslag är att du skulle kunna sätta in en kontaktannons i en annan tidning, under rubriken ”Bekantskap/vänner”, eller liknande.
Skriv att du önskar komma i kontakt med kvinnor för att utbyta erfarenheter och satsa på att få någon eller några brevvänner. Beskriv dina intressen och var i landet du bor och när vaccineringen kommit igång öppnas nya möjligheter till personliga möten.
Då finns också möjligheten att få nya kontakter via en PRO-förening på din ort. Det finns även andra intresseföreningar som säkert kommer igång med sin verksamhet fram i höst och det ökar chansen att träffa nya människor med liknande intressen och i olika åldrar.
Lycka till och ha hoppet kvar om bättre tider, som du visar att du har genom att skriva till mig.

+
-