Goda middagar på 30 minuter
Med smarta genvägar och planering går det lätt att laga middagen på en halvtimme. Sara Begner, chef för Coops provkök, bjuder på sina knep.
Med smarta genvägar och planering går det lätt att laga middagen på en halvtimme. Sara Begner, chef för Coops provkök, bjuder på sina knep.
Recept 4 portioner
Till servering:
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm tomatsåsen.
2. Skär ett djupt snitt från sidan i varje kycklingfilé. Lägg två skinkskivor i varje snitt. Salta och peppra.
3. Häll hälften av mjölet på en tallrik och blanda resten av mjölet med osten på en annan tallrik. Vänd de fyllda kycklingfiléerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i riven ost- och mjölblandningen.
4. Stek kycklingen i smör och olja på medelvärme 5–7 minuter per sida.
4 portioner
GÖR SÅ HÄR:
1. Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller gryta och stek lök och vitlök några minuter utan att de tar färg. Lägg i sötpotatisen och slå på vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 15 minuter.
2. Tillsätt ¾ av getosten, citronsaft och kajennpeppar.
3. Mixa med en stavmixer till en slätsoppa. Smaka av med salt.
4. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 2–3 minuter. Rör om hela tiden, de bränns lätt!
5. Mixa eller mortla ihop olivolja med mynta.
6. Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över pumpakärnorna.
2 stycken
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg smördegsplattorna två och två med kortsidorna mot varandra.
2. Tryck ihop kanterna så att det bildas två långsmala bitar.
3. Kavla degen något tunnare och vik in alla kanter 1 cm.
4. Bred färskost på ytorna innanför kanterna. Varva zucchiniskivor och rödlök ovanpå. Toppa med rosmarin och kronärtskocks- hjärtan.
5. Pensla med lättvispat ägg på kanterna och grädda i 200° i cirka 20 min.
6. Strö över parmesan och dra ett varv med pepparkvarnen.
7. Servera gärna med charkuterier.