PRO

Möt PRO:s sakkunniga som gör skillnad för dig

Säg hej till PRO:s tre sakkunniga och deras chef – stommen i det intressepolitiska arbete som PRO gör för att förbättra livsvillkoren för landets pensionärer. De sak­kunniga jobbar kort och gott stenhårt för att du ska få en bättre ekonomi, en äldreomsorg med kvalitet, kunna mötas i friskvårdsaktiviteter och mycket, mycket mer.

Publicerad 20 oktober okt 2023
PRO:s sakkunniga: Carina Benjaminsson, Joel Stade, Marie Näslund och Ola Nilsson. Foto: Anneli Nygårds

På den senaste PRO-kongressen, i juni 2022, gav medlemmarna den nya styrelsen i uppdrag att storsatsa på tre områden: pensionärers ekonomi, äldreomsorgen och tandvården. Mycket av jobbet med att driva PRO:s hjärtefrågor landar på de sakkunniga: Carina Benjaminsson, Joel Stade, Ola Nilsson och deras chef Marie Näslund.
De har i uppdrag att påverka politiker och myndigheter, skapa och påverka debatten och bevaka allt som händer inom deras respektive områden.
De förser också PRO:s ordförande och andra förtroendevalda med underlag, de skriver debattartiklar, deltar i utredningar och svarar på remisser. Det är regeringen som skickar ut förslag på remiss till myndigheter, organisationer och andra intressenter för att få veta vad de som berörs av förslagen tycker innan regeringen tar ställning. PRO är en självskriven instans när det gäller förslag som berör äldre.
Och inte minst svarar PRO:s sakkunniga på frågor från medlemmarna.
Här berättar de själva om vilka de är, vad de gör och vad deras arbete går ut på.

Först ut i intervjuserien är Carina Benjaminsson:

+
-