Sex & Relationer

Min man tycker att vårt dåliga sexliv är mitt problem!

Efter många år tillsammans har vi fått problem med vårt sexliv. Jag har nästan tappat intresset helt för att det gör ont när vi försöker ha samlag. Jag har sökt hjälp på en samlevnadsmottagning och fick då rådet att inte ha samlag på en tid och istället kela mer. Min man var ointresserad av att pröva detta.
Jag har försökt med hormontabletter vaginalt, för att bättra på slemhinnorna och vi har använt glidmedel. Min man har inte velat gå med till samlevnadsmottagningen och tycker att det är mitt problem.

SVAR: Tack för ditt brev. Om man har problem med samlivet i en relation så är det gemensamt oavsett anledning. Du verkar ha tagit på dig ett stort ansvar för att ni ska få det bättre och inte fått något stöd av din man.
Rådet du fick när du sökte hjälp handlade om att komma ifrån pressen vid samlag och ge er möjlighet som par att hitta varandra i sensualitet och att njuta av närhet med varandra.
För många människor är detta grunden för att kunna tända sexuellt och att kroppen då reagerar med fuktiga slemhinnor hos kvinnan och erektion hos mannen.
Denna process tar oftast längre tid när man åldras. Mitt råd till dig är att be din man att läsa detta.
Om han vill ha en förändring av ert samliv behöver ni hjälpas åt och förändra och anpassa samlivet till där ni befinner er nu i livet. Det finns oändliga möjligheter att ha ett fint och tillfredsställande samliv utan samlag, men man behöver pröva nya vägar.
Fortsätt med mjukgörande salva och vaginala hormontabletter för dina sköra slemhinnor, det kan också förhindra exempelvis urinvägsinfektioner.

+
-