Ekonomi

Han är ny sakkunnig på PRO

Joel Stade är sedan årsskiftet anställd som sakkunnig i frågor om pensionärers ekonomi på PRO, Pensionärernas riksorganisation.

Publicerad 1 februari feb 2023
Joel Stade, sakkunnig i pensionärers ekonomi vid PRO. Foto: Anneli Nygårds

Välkommen till PRO, Joel Stade. Vad har du för bakgrund?
– Jag kommer från den politiska världen. I sju år var jag anställd i Regeringskansliet som politiskt sakkunnig åt statsminister Stefan Löfven. Först arbetade jag med att förhandla regeringspolitiken med Miljöpartiet. Sedan arbetade jag i statsministerns stab med att ta fram underlag och förbereda resor och debatter. I botten har jag en samhällsvetenskaplig utbildning. Jag har också pluggat teologi.

Varför har du valt att arbeta för PRO?
– PRO är en viktig folkrörelse som arbetar för gemenskap och rättvisa. Allas rätt till en rimlig och rättvis pension är en del i ett gott samhälle. Det är något som jag tycker är meningsfullt att använda min arbetstid och kreativitet för att bidra till.

+
-